Anders Almgren

Anders Almgren är ENABLE:s första heltidsanställde medarbetare och innehar positionen som projektledare och del av projektets ledningsgrupp. Almgren har en magisterexamen i sociologi och skrev sin masteruppsats om svensk supporter- och ultraskultur.

Almgren har varit djupt engagerad i svensk fotboll i runt 15 år, bland annat i rollen som ordförande för IFK Göteborgs officiella supporterklubb Änglarna, som debattör i idrottspolitiska frågor och – under fem år – anställd av IFK Göteborg som klubbens Supporter Liaison Officer (SLO). Han har engagerats som föreläsare om supportkultur både av Svensk Elitfotboll, av den svenska polisen i deras SPT-utbildning och av andra aktörer. 2015 anlitades han av Socialdepartementet för att skriva en rapport om hur man uppmuntrar och stärker positiv supporterkultur i Sverige.

Almgren ansvarar bland annat för att stärka ENABLE:s tillgänglighet för projektets partners samt öka kunskapen inom organisationen om den svenska fotbollens och supportkulturens vardag.