Organisation

ENABLE Sverige är organiserade som en ideell förening. Vi bedriver vår verksamhet utan vinstintresse. Vår främsta resurs, vid sidan om vår arbetsmodell, är den kombination och bredd av kunskap och erfarenhet som finns inom ramen för vår arbetsgrupp.

 

Arbetsgrupp

Den operativa arbetsgruppen består av:

Anders Almgren, verksamhetsansvarig på på heltid. Erfarenhet som SLO i IFK Göteborg och från förtroendeuppdrag inom supportermiljön; arbete med polisen i olika roller; utredningsarbete för Socialdepartementet om arbete med positiv supporterkultur; masterexamen i sociologi.

Filip Lundberg Verendel, arbetar deltid och i styrelsen. Hållbarhetsansvarig och analytiker inom Djurgården Fotboll och Hockey; har erkänts både nationellt och internationellt för sitt hållbarhetsarbete inom fotbollen; masterexamen i statsvetenskap.

Jonas Havelund, arbetar deltid och i styrelsen. Anställd vid Syddanske Universitet i Odense med fokus på idrottsforskning; lång erfarenhet av arbete med danska fotbollsklubbar och dansk polis samt av forskning runt svensk fotboll och polis.

 

Associerade

Neil Williams, doktorand vid Keele University och del av vår styr- och arbetsgrupp 2018-2019. Neil arbetar på att avsluta sin avhandling om bland annat polisidentiteter, som ENABLE Sverige delfinansierat.

 

Styrelsen

Joakim Lundquist, ordförande.

Ingemar Persson, ledamot.

Filip Lundberg Verendel, ledamot.

Jonas Havelund, ledamot.